Bu kas grubu, herkeste bulunmasına rağmen genetik olarak bazı insanlarda daha fazla bulunur. Adonis kasının belirginleşmesi için üzerinde bulunan yağ tabakasının gitmesi gerekir. Bunun için yapılması gereken, düzenli beslenme ve egzersiz hareketleriyle o bölgenin çalıştırılmasıdır. Bu kasın geliştirilmesi vücudun merkezinin yani bel bölgesinin güçlenmesi anlamına gelmektedir. Genel anlamda denge stabilizasyonun da önemli rol oynar.
Adonis kasını yapmak için, birçok egzersiz olduğu gibi en sık yapılan ve işe yarayan egzersiz, asılarak ayakları çapraz bir şekilde çekip, çok küçük dönüşler yaparak o bölgenin çalıştırılması sağlanır ve gelişim gösterir. Harekette, kollar gergin bir şekilde asılı dururken, bacaklar yavaş yavaş yukarıya doğru kaldırarak ki burada bacakların kaldırılması etken değil, aslında nefes vererek karın bölgesi çekilmektedir. Hareketi yaparken de bacakları kaldırırken gücü bacaklardan almak değil, istenilen o bölgenin hissetmesidir. Bu yüzden egzersiz yavaş, kontrollü yapmak gerekir. Belki başta zor bir hareket olabilir, bu yüzden bu harekete benzer bir egzersizi başlangıç olarak bir sehpada da yapabilirsiniz. Önemli olan baskıyı adonis bölgesinde hissettirmektir. Bir başka etkili hareket ise, kollardan destek alarak havada kalıp, bacakları kaldırıp, açıp tekrar indirerek yapılmasıdır. Yine baskıyı bacaklarda değil, karın bölgesinde hissettirmek önemlidir.
Dambıllarla da bu bölgenin gelişimi için egzersiz yapılabilir. Elde dambıllarla, şınav pozisyonunu alarak, bir eldeki dambılı geriye doğru kaldırıp beli döndürmüş olup, kas grubunun çalışması sağlanır. Aynı hareket, diğer kol için de tekrar edilir.
Pilates topuyla da etkili bir egzersiz çalışması yapılabilir. Top üzerinde yatar pozisyonu alıp, ayaklar 90 derece olacak şekilde, mekik gibi karnı kasarak bel döndürülür. Hareketi daha hissedilir yapmak için ele bir dambıl alınır ve hareket o şekilde tekrar edilebilir. Herkes aslında bu kasa sahiptir, önemli olan onun görünürlüğünü arttırmaktır. Bunun da üç yolu vardır.
-Vücut gelişiminde olmazsa olmaz dengeli ve düzenli beslenmedir. Kişilerin günlük ihtiyaçları olan kalori farklılık gösterdiğinden, yapılacak ölçümlerle belirlenip beslenmenin düzenlenmesi gerekir.
- Günlük kardiyo çalışmaları da yapılması gereken egzersizlerdir. Yüzme, yürüyüş, koşu, bisiklet gibi vücut neye elveriş veriyorsa muhakkak günlük olarak yapılması gerekir. Vücutta özellikle bel bölgesinin en çok çalıştığı bu çalışmalar yapılmalıdır.
- Son olarak da kasın görünürlüğü için düzenli egzersiz çalışmalarıdır. Egzersizler yapılırken setler halinde yapılması önemlidir. Başlangıçta 3×12 şeklinde yapılması uygundur.