Bu sebeple de çeşitli antrenman programları ile vücutlarındaki kasları arttırıp vücutlarını şekillendirmeye çalışırlar. Fakat insanların unutumaması gereken en büyük kural üçgen vücuda sahip olmak sabır ve zaman isteyen bir süreçtir. Bu süre kişiden kişiye göre farklılıklar göstermektedir. Kişinin üçgen vücuda sahip olmak için çalışmaya başladıkları kiloları, kas ve yağ oranları etkili olmaktadır. Bunlara ek olarak üçgen vücut için yapılan egzersizler kadar beslenme ve uyku duzeni de gereklidir. Eğer egzersiz, beslenme ve uyku düzeni ne kadar sıkı uygulanırsa üçgen vücuda da o kadar erken ulaşılabilmektedir.
Üçgen vücut yapmak için öncelikli olarak iyi bir antrenman programı alınmalıdır. Eğer fazla kilo ya da yağ oranı varsa öncelikli olarak kardiyo egzersizleri ile bu durum giderilelidir. Daha sonrasında ağırlık çalışmalarına başlanır. Ağırlık çalışmalarında başta karın, sırt, göğüs, omuz, kanat, bacak ve kol kas gruplarına öncelik verilse de özellikle kanat kasına gereken önem verilmelidir. Çünkü üçgen diye tabir edilen vücut için kanat kaslarının geliştirilmesi gerekir. Normal bir kiloda ve yağ oranındaki kimseler için doğru bir antrenman programı uygulandığı takdirde en az 6 ay gibi süreler olmak üzere üçgen vücut kendisini belli etmeye başlar. Eğer kişinin yağ oranı yüksek ise önce bu yağlardan kurtulmak gerektiği için süre uzayacaktır. Tabi ki sürenin uzamaması için beslenmeye ve uyku düzenine de gereken önemin verilmesi gerekmektedir. Aksi takdirde üçgen vücut için daha fazla beklemek gerekebilir. Bu süre 1 yılı geçebilmektedir.
Beslenme en az egzersizler kadar önemlidir. Çünkü beslenme ile antreman sonrası yıpranan kasları onarmak gerekmektedir. Bunun yolu da proteinlerden geçer. Antrenman öncesi de alınacak olan kaliteli karbonhidratlar ile egzersizlerden maksimum verim alınmaya çalışılır. Ayrıca, yağlı yiyeceklerden uzak durulması, gereksiz tatlı ve unlu gıda tuketiminin yapılmaması önemlidir. Eğer beslenmeye gereken önem verilmez ise karın kaslarının görünür kılınması çok zordur. Bu da üçgen vücut için çok uzun süre beklemek anlamina gelir. Buna ek olarak kasların dinlendirilmesi için her gün aynı kasların çalıştırılmaması ve uyku düzenine dikkat edilmesi gerekmektedir.